Historien


thomas bang andersen left hand leather

Egentlig er jeg uddannet inden for it og har spillet rock n’ roll i Aarhus og København. En dag fik jeg nok af det pulserende byliv, og jeg sagde min lejlighed op. Jagten på det oprindelige og ægte håndværk, og det at fordybe sig i stilheden var for stor, og derfor rejste jeg tilbage til min fødeby Hirtshals. 

Inspirationen henter jeg i Hirtshals, og tager den med til mit værksted i Nørresundby. Her bliver alt lavet fra bunden, og med gamle sadelmager teknikker.

Iøvrigt er jeg den eneste person, som er ansat i left hand leather. Derfor er jeg med i hele processen fra start til slut. Dette indebærer, at jeg selv produktudvikler, bestiller varer, opmåler, skærer, syer, nitter, farver, kantskærer, polerer, pudser, sender faktura, bogfører og indberetter moms og ja, jeg kunne faktisk blive ved. Men jeg er vild med det, så alt er i den skønneste orden. 

Mine produkter laves af ægte vegetabilsk garvet læder fra Italien. Hvert produkt ændrer sig med tiden, da brug og lyspåvirkning er med til at give læderet patina og historie. Dyrenes opvækst er også med til at præge det endeligt produkt, da skrammer og rifter ofte vil kunne anes. Alt dette gør til sammen, at hvert produkt bliver helt unikt for den, som bruger det.  

Håndværket er selvlært over en længere periode. At arbejde med læder er afslappende og nærværende på samme tid, og det faldt jeg for. Jeg håber, at kunne gøre lidt op med den store kolde masseproduktion og “køb nyt og smid ud” tendens. Om det lykkedes vil tiden vise, men jeg tror på at de håndlavede produkter fortæller en anden historie omkring sjæl, lokalitet, langtidsholdbarhed og kvalitet, end det masseproducerede gør. 

-Thomas Bang Andersen